Μέθοδος Εκχύλισης Καφέ Dripper | Taresso - Artisan Coffee Roasters

Dripper

Dripper μία από τις πιο απλές και γνωστές συσκευές καφέ που δημιουργήθηκαν ποτέ! Ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα όπου έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες συσκευές για εκχύλιση Pour Over. Το pour over, η μέθοδος εκχύλισης καφέ φίλτρου με dripper, έχει ως τελικό αποτέλεσμα μια ισορροπημένη κούπα καφέ, πλουσιότερη σε αρώματα σε σύγκριση με μια κοινή καφετιέρα φίλτρου.

Required Time 3'

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

Dripper

Φίλτρα Dripper

Μύλος

15 γραμ. καφέ

250 ml ζεστό νερό

Ζυγαριά

Χρονόμετρο

Brewing together
Step1
ΚΑΦΕΣ & ΝΕΡΟ

Ζυγίστε και αλέστε τους κόκκους καφέ. Το άλεσμα του καφέ πρέπει να είναι μέτριο προς χοντρό. Βάλτε τον βραστήρα να ζεστάνει το νερό.

Step2
WETTING

Βάζετε το φίλτρο μέσα στο dripper και προσθέτετε νερό. Ξεπλένετε το χάρτινο φίλτρο ρίχνοντας ζεστό νερό ώστε να φύγουν οι ανεπιθύμητες οσμές, οι γεύσεις του χαρτιού αλλά και να ζεστάνουμε το σκεύος μας. Αφαιρείτε το νερό που έχει πέσει μέσα στην κανάτα.

Step3
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ & ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Τοποθετήστε τον αλεσμένο καφέ στο βρεγμένο φίλτρο ανακατεύοντας ελαφρά.

Step4
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΝΕΡΟ

Ρίχνετε νερό με κυκλικές κινήσεις ώστε να καλυφθεί ο καφές και να βραχούν όλοι οι κόκκοι, περιμένετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σταδιακά ρίχνετε και το υπόλοιπο νερό. Αποφεύγουμε να ρίχνουμε νερό απευθείας στο χάρτινο φίλτρο αλλά επάνω στον καφέ μας.

Step5
ΕΚΧΥΛΙΣΗ

Ο εκχυλισμένος καφές πέφτει από την οπή στο σκεύος σερβιρίσματος

Step6
Η ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ

Αν η εκχύλιση καθυστερήσει την επόμενη φορά ο καφές θα πρέπει να αλεστεί πιο χοντρός ενώ αν ετοιμαστεί σε λιγότερο από 3′ θα πρέπει να αλεστεί πιο λεπτός.

Step7
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!

Σερβίρετε σε κούπα και απολαύστε