Η Εταιρεία | Taresso - Artisan Coffee Roasters

Coffee made

Η Taresso Artisan Coffee Roasters αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανώτερης ποιότητας καφέ στον Ελληνικό χώρο.

Παρέχουμε στους πελάτες μας κορυφαία προϊόντα καφέ και εξοπλισμό με την προσδοκία να εμπνεύσουμε και να μυήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο του Specialty καφέ. Όλα μας τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από ονομασία προέλευσης και παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά. Τα πλαισιώνουμε με κορυφαίο εξοπλισμό όπως τα προϊόντα της Chemex, τις μηχανές Victoria Arduino, Rocket Milano και τις επαγγελματικές μηχανές Synesso. Και για τα τρία αυτά brand είμαστε οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα.

Η εταιρεία μας λειτουργεί με υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Κόρινθο, αποθηκευτικές και γραφειακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και μέσω ενός μεγάλου δικτύου αντιπροσώπων.

Η ιστορία του καφέ ξεκίνησε στην Αιθιοπία, όπου η καφέα η αραβική (Coffea arabica) μεγάλωνε ως θάμνος. Αρχικά ο καρπός χρησιμοποιούταν αυτούσιος από τους τοπικούς πληθυσμούς, που είτε τον μασούσαν είτε τον άλεθαν σε μικρούς σβώλους. Η παλαιότερη αξιόπιστη αναφορά στην κατανάλωση καφέ ή στην γνώση καφεόδεντρων εμφανίζεται στα μέσα του 15ου αιώνα, στα μοναστήρια των Σούφι της Υεμένης.

H προέλευση του καφέ και η ανακάλυψη των ιδιοτήτων του έδωσε τροφή και σε αρκετούς μύθους. Ο σημαντικότερος είναι γνωστός ως μύθος της κατσίκας που χορεύει και αποδίδει την ανακάλυψη των ιδιοτήτων του καφέ σε έναν Αιθίοπα γιδοβοσκό. Ο Καλντί, παρατήρησε ότι όταν τα ζώα του έτρωγαν τους καρπούς του φυτού του καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας γίνονταν πιο δραστήρια, ενώ τη νύχτα δυσκολεύονταν να κοιμηθούν.

Philosophy

Στην Taresso Artisan Coffee Roasters έχουμε στόχο να κάνουμε τον καφέ μας μια αξέχαστη εμπειρία για τον καταναλωτή, μετουσιώνοντας τη πράξη της προετοιμασίας και απόλαυσης ενός καφέ από τον καφέ μας, σε ιεροτελεστία.

Για να το επιτύχουμε συνεργαζόμαστε με κορυφαίους συνεταιρισμούς και οίκους σε ολόκληρο τον κόσμο και δοκιμάζουμε αρκετούς καφέδες μέχρι να καταλήξουμε σε αυτούς που επιλέγουμε και σας προτείνουμε. Επιλέγουμε καφέδες αποκλειστικά από την κατηγορία Specialty και Cup of Excellence φροντίζοντας να διατηρούμε το ελάχιστο δυνατό stock ώστε να παραδίδουμε πάντα φρεσκοψημένο καφέ.

“Η επιδίωξη εξαιρετικού
καφέ, ξεκινώντας από
τον κόκκο και
καταλήγοντας στην
κούπα, αποτελεί ένα
μοναδικό ταξίδι που
απολαμβάνουμε
καθημερινά.”

Η διαδικασία ετοιμασίας του
ροφήματος επαναλαμβάνεται
παγκοσμίως πάνω από

400

Δισεκατομμύρια φορές /
Χρόνο

Ο καφές είναι το πιο
εμπορεύσιµο
προϊόν στον κόσμο,

2nd

μετά το πετρέλαιο

Τα φρούτα του καφέ που χρειάζονται για να
δημιουργηθεί μια κούπα καφέ, χρειάζονται
για να αναπτυχθούν, περίπου

140lt

Λίτρα νερό

Cultivation

Από την προέλευση του καφέ και τον τρόπο επεξεργασίας του, μέχρι και τα στοιχεία του αγρότη που κάνει την παραγωγή, συγκεντρώνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επεξεργασία του καφέ μας, φροντίζοντας πάντα να γνωρίζουμε τις μεθόδους με τις οποίες καλλιεργούν τα προϊόντα τους οι φάρμες που επιλέγουμε. Γιατί τελικά είναι αυτοί οι άνθρωποι – οι παραγωγοί, που βρίσκονται στην καρδιά αυτού που αποκαλούμε εξαιρετικό καφέ.

Harvest

Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στον τόπο προέλευσης του καφέ, μιλάµε µε τους αγρότες, τους ρωτάµε για την ποιότητα της φετινής σοδειάς τους, τί μέσα χρησιμοποίησαν για να κάνουν τη συγκομιδή των καρπών του καφέ, πώς συσκεύασαν και αποθήκευσαν τον καφέ τους. Μέσα από μια αυστηρή διαδικασία γευσιγνωσίας, δοκιμάζουμε τους καφέδες και διαλέγουµε μόνο αυτούς που ανταποκρίνονται στα υψηλά standards που έχουµε θέσει.

Roasting

Εισάγουμε τον καφέ και τον αποθηκεύουμε σε ιδανικές συνθήκες. Κάθε μέρα, όλη την ημέρα, υπάρχει πάντα κάποιος που στέκεται δίπλα στο ψηστήρι, γνωρίζοντας το ιδανικό προφίλ ψησίματος για την κάθε ποικιλία. Ύστερα από ένα τόσο μακρύ ταξίδι, θεωρούμε χρέος μας να καταφέρουμε να διαθέσουμε τον καφέ μας µε όσο το δυνατόν πιο πρόσφατη ημερομηνία ψησίματος.

“Θεωρούμε χρέος μας να καταφέρουμε να διαθέσουμε τον καφέ μας µε όσο το δυνατόν πιο πρόσφατη ημερομηνία ψησίματος.”